Column in PRINTmatters

Ed Cornelissen is grafisch specialist en groot liefhebber van drukwerk. Vanuit zijn liefde voor het vak schrijft hij acht keer per jaar een column in het vakblad PRINTmatters. Hieronder lees je de column van april 2019.

column

‘Ons visitekaartje!’

Zie dit is het visitekaartje van ons bedrijf! En dat kan van alles zijn natuurlijk. Bij grafisch specialisten, drukkers en communicatie mensen is een visitekaartje het visitekaartje!

Hoe werkt het ook alweer? Drukwerk en papier moet je zien, voelen…op je in laten werken. Sommige visitekaartjes/drukwerken zijn zo goed uitgevoerd dat het inspireert.

Natuurlijk kun je ook digitaal je visitekaartje uitwisselen met LinkedIn of andere platforms. Kom je dan iemand in real life tegen hoe leuk is het dan om zoiets tastbaars als een handdruk en bijbehorend document genaamd visitekaartje te mogen ontvangen?

Durf je het aan om gebruik te maken van de laatste stand der techniek en dit toe te passen in je visitekaartje? Ik noem een paar voorbeelden. Stel je kiest voor gekleurd papier of zelfs zwart papier. Inkt/kleur op zwart papier drukken was eigenlijk nooit mogelijk tot nu toe. Onder het full colour beeld komt wit als drager/ondergrond en dan kan alles eigenlijk. De huidige druktechnieken maken het mogelijk om ook andere papiersoorten in te zetten: “zwaar” of “dik” papier zoals 600 gram. Of drie dubbel dik visitekaartje zo strak als een plankje en perfect gedrukt.

Details die je met Pregen, foliedruk, (laser)stansen of Spot-UV kunt aanbrengen spreken werkelijk tot de verbeelding. Voor de grafische diehards heb je nog 3D lak en kleur op snee (zijkant van papier kleuren) of een gekleurde tussenlaag papier.

Zodra de ontvanger van het visitekaartje begint over te technische uitvoering dan heb je te maken met een liefhebber of een specialist zoals jezelf. Zo kun je vrij gemakkelijk je gesprek over toegevoegde waarde in drukwerkproducties aangaan. Als gesprekspartner van je klant wordt je in één keer ook inspirator en mede betrokken in de uitingen en marketing van je eigen klanten. Dan zit je precies goed! Zo zie je de kracht van je visitekaartje in alle facetten

Een echte kans om te onderscheiden en te inspireren!

Wil jij ook visitekaartjes waarbij de laatste technieken zijn toegepast? Waarmee je je echt kunt onderscheiden van de rest? Of heeft u een andere drukwerkuitdaging? Neem dan contact met ons op.