Warmfolie en koudfolie: wat is het verschil?

Glamour en prestige in je drukwerk bereik je met foliedruk. Je kent het misschien wel: de glanzende folie op chocolade- en cosmetica­verpakkingen. En ook op uitnodigingen en visitekaartjes zie je vaak foliedruk.

Koudfolie hebben we al eerder besproken op deze website, maar ook warmfolie is een interessante optie voor je drukwerk.

Maar wat is eigenlijk het verschil tussen koudfolie en warmfolie?

Warmfoliedruk

Voor warmfolie gebruik je een verwarmde stempel (ook wel cliché genoemd) die de folie op het al bedrukte papier aanbrengt. Koudfolie gebeurt zonder stempel, maar met UV-geactiveerde lijm en juist voorafgaand aan het drukken van de andere kleuren. Koudfolie aanbrengen kan in dezelfde drukgang als het drukken van de kleuren en heeft daarmee een sneller proces dan warmfolie. Koudfolie is goedkoper (geen stempel nodig) en zoals gezegd sneller dan warmfolie, maar: warmfolie is van hogere kwaliteit en helderder.

Op onderstaande video zie je het proces van warmfoliedruk.

Wil je meer weten over warmfolie of koudfolie en de mogelijkheden voor uw drukwerk? Neem dan contact met ons op.